Πετρωτά - Ζεόλιθος

Πετρωτά - Ζεόλιθος
Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο για πρώτη φορά εκεί που ήταν απαγορευμένος είχαμε στο μυαλό μας έναν άλλον αγώνα ακόμα πιο σκληρό που δικαιώθηκε με ειρηνικό τρόπο ενάντια στην Αυτοκρατορία που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το μονοπώλειό της πρέπει λοιπόν ν' αντιληφθείς κι εσύ ότι η πορεία μας έχει αρχίσει για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα προβλήματα που την καταπατούν εδώ και χρόνια γιατί δεν τόλμησε κανένας από εμάς να σκεφτεί το αδιανόητο.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κύτταρο Ιερισσού, δελτίο τύπου, φωτογραφίες

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στην αίθουσα του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Ιερισσού πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, διάλεξη  με ομιλητή τον στρατηγικό σύμβουλο Δρ. Νίκο Λυγερό και θέμα: «Ανθρώπινη στρατηγική ανάπτυξης», υπό την αιγίδα της ομάδας του «Κυττάρου» του πολιτιστικού συλλόγου Ιερισσού «Κλειγένης».
Η κατάμεστη αίθουσα και η προσήλωση των παρευρισκομένων τόνιζε την δεινότητα του ομιλητή αλλά και την αγωνία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη για τη ζωή και την συνέχεια του τόπου τους.
«Όταν βρίσκεσαι σε μια περιοχή που αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης μέσω του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους, δεν έχεις καν το δικαίωμα να καταστραφείς, διότι αποτελείς κληρονομικό πλούτο για την Ελλάδα…» λέει ο Νίκος Λυγερός και το βάρος αυτής της ευθύνης αισθανόμενοι όλοι εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια στην μονοκαλλιέργεια των μεταλλείων χρυσού.
«Μην αφήσετε το παρόν να σας πείσει ότι δεν έχετε μέλλον, επιλέγοντας λύσεις με μη αναστρέψιμες συνέπειες. Η δυσκολία ενός αγώνα είναι η αξία του λαού που αγωνίζεται» ήταν κάποια από τα λόγια του γεμίζοντας μας ελπίδες.
  Έχοντας την συμπαράσταση τέτοιων προικισμένων ανθρώπων όπως ο κύριος Λυγερός είμαστε σίγουροι ότι με  «μια ανθρώπινη στρατηγική ανάπτυξης που να δίνει προοπτικές όχι μόνο στους κατοίκους της Ιερισσού αλλά σ’ όλη την περιοχή»  θα τα καταφέρουμε να δώσουμε στον τόπο μας το μέλλον που του αξίζει.


 Η Πολιτισμική Ομάδα του "Κυττάρου" Ιερισσού


Την ομιλία μπορείτε να τη δείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:
https://www.youtube.com/watch?v=nlwvo9ZCnl8&
https://www.youtube.com/watch?v=CdhBGqKzs7U