Πετρωτά - Ζεόλιθος

Πετρωτά - Ζεόλιθος
Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο για πρώτη φορά εκεί που ήταν απαγορευμένος είχαμε στο μυαλό μας έναν άλλον αγώνα ακόμα πιο σκληρό που δικαιώθηκε με ειρηνικό τρόπο ενάντια στην Αυτοκρατορία που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το μονοπώλειό της πρέπει λοιπόν ν' αντιληφθείς κι εσύ ότι η πορεία μας έχει αρχίσει για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα προβλήματα που την καταπατούν εδώ και χρόνια γιατί δεν τόλμησε κανένας από εμάς να σκεφτεί το αδιανόητο.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η Βυζαντινή Θράκη

Ν. Λυγερός

Όταν ακούμε συνεχώς για το νεοθωμανικό δόγμα κάθε λίγο και λιγάκι, έχουμε την εντύπωση ή τουλάχιστον μας την δίνουν, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα και ότι στην καλύτερη περίπτωση θα είμαστε απλώς και μόνο παρατηρητές μιας κατάστασης. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Απλώς επειδή διαβάζουμε μόνο το στρατηγικό λάθος και όχι τα στρατηγικά του Βυζαντίου, δίνουμε σημασία στο ασήμαντο και δεν μελετάμε τα θεμελιακά και τα διαχρονικά στοιχεία. Αντί να δούμε δομές σαν τα βυζαντινά τάγματα και θέματα, είμαστε ακόμα στο επίπεδο να θεωρούμε τη Θράκη σαν μια περιθωριακή περιοχή, ενώ αγγίζει δύο θάλασσες και αποτελεί στρατηγικό Ελληνισμό. Ασχολούμαστε συνεχώς με τοπικά προβλήματα και δεν βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και το ρόλο που έχουμε να παίξουμε. Ο Ελληνισμός είναι από τα πιο διαχρονικά στοιχεία της Ανθρωπότητας κι έχουμε ραγιάδες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε τίποτα σε σχέση με τους γείτονες. Δίχως να αντιλαμβάνονται ότι η ίδια μας η ύπαρξη μετά από τόσους αιώνες αποδεικνύει το γελοίο αυτής της υπόθεσης. Η ιστορία έχει δείξει ότι είμαστε σπάνιοι. Άρα ας ασχοληθούμε με τον Χρόνο κι όχι συνεχώς με τον χώρο, αφού ο Ελληνισμός δεν έχει τέτοια όρια. Κατά συνέπεια, η ανάπτυξη της Θράκης είναι απαραίτητη ακόμα και σε πρακτικό επίπεδο. Και σε αυτό το κομβικό σημείο έρχεται να βοηθήσει ο ζεόλιθος με τα κοιτάσματά του και τις εφαρμογές του σε τόσους τομείς που επιτρέπει ταυτόχρονα και την καινοτομία. Ας δούμε λοιπόν αυτά τα δεδομένα και να μιλήσουμε για τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν υπάρχει ούτε δυτικό ούτε ανατολικό πεδίο αλλά μόνο και μόνο ελευθερία και κατεχόμενα. Όλη η ιστορία του Βυζαντίου το δείχνει ξεκάθαρα ως η πιο μακρόχρονη οντότητα ως υπερδομή. Αν ενσωματώσουμε τα νοητικά σχήματά του, τότε δεν θα επικεντρωνόμαστε μόνο στο τέλος μ’ έναν παθητικό τρόπο, αλλά θα χτίσουμε το μέλλον με τα θεμέλια του παρελθόντος.


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Αλεξανδρούπολη: Ιστορικά Ανάλεκτα»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Ιστορικές διαδρομές


Στις αρχές του δευτέρου μισού του 19ου αι., στο μυθικό δρυότοπο των ορφικών δρυάδων, γεννήθηκε το Δεδέαγατς (Αλεξανδρούπολη) και ο ρόλος που έμελλε να παίξει στη συνέχεια σαν εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο της περιοχής, διαγραφόταν καθοριστικός.
Ήταν η εποχή που η βιομηχανική παραγωγή των ειδών και το εμπόριο γνώριζαν αλματώδη ανάπτυξη. Τα προϊόντα της πλούσιας ενδοχώρας της Θράκης, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας ζητούσαν διέξοδο στην Άσπρη Θάλασσα από τον όρμο του Δεδέαγατς, γιατί το λιμάνι της Αίνου, εγκλωβισμένο πλέον από τις πολύχρονες προσχώσεις του Έβρου ποταμού, αχρηστεύτηκε τελείως και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις επιτακτικές ανάγκες του καιρού. 
Τη γρήγορη μελλοντική του ανάπτυξη διείδαν οι διορατικοί και δαιμόνιοι Έλληνες της γύρω περιοχής, που άρχισαν να καταφθάνουν στον έρημο τόπο και αποτέλεσαν τους πρώτους οικιστές. [..] Οι Έλληνες κάτοικοι του Δεδέαγατς αυξήθηκαν με ταχύ ρυθμό και η ανάγκη της προστασίας των συμφερόντων τους ήταν πλέον επιτακτική, όπως πολύ σωστά είχε προβλέψει ο πρόξενος Βατικιώτης. [..] Πρώτος Προξενικός Πράκτορας διορίστηκε ο αντιπρόσωπος του Εμπορικού Οίκου Σκυλίτση και πρόεδρος της Ελληνικής Αδελφότητας του Δεδέαγατς τότε, Νικόλαος Βαφειάδης.
Αλλά ο κίνδυνος της έκρηξης ενός Ρωσοτουρκικού πολέμου, που διαγραφόταν πλέον ορατός, ώθησε την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει τον επόμενο χρόνο την αναβάθμιση του Προξενικού Πρακτορείου του Δεδέαγατς σε Υποπροξενείο και την 17η Φεβρουαρίου 1876 διορίστηκε Υποπρόξενος ο Ιωάννης Καραγιαννόπουλος, ο οποίος έφθανε στην έδρα του και ανέλαβε καθήκοντα την 16η Μαΐου 1877. Από την εποχή αυτή και μετά το Δεδέαγατς αν και νεοσύστατο οικονομικό κέντρο συγκέντρωσε μια έντονη εμπορική και ναυτιλιακή κίνηση που σε λίγα χρόνια τη ζήλευαν και αυτά τα μεγάλα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και της Θεσσαλονίκης.
Ακαταμάχητο προνόμιο αποτέλεσε η δεσπόζουσα θέση του με τον σιδηρόδρομο και το λιμάνι του. Αυτό το μικρό αλλά εργώδες λιμανάκι του, με τις εκατό μαούνες και τις μεγαλοβάρκες και ένα μελισσολόι από χίλιους αρκάδες χειρώνακτες, Αρμένηδες τους περισσότερους, έσφυζε από κίνηση και ζωή και ανταποκρινόταν με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες του καιρού. Έτσι το Δεδέαγατς εξελίχθηκε σε κέντρο διαμετακόμισης, εμπορίου και συναλλαγής, έδρα ονομαστών εμπορικών οίκων και διεθνών ναυτιλιακών πρακτορείων και αριθμούσε πολλές διαπιστευμένες προξενικές αρχές, όπως της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίες, της Αυστροουγγαρίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ρωσίας, της Περσίας.
Έγινε δηλαδή μια κοσμούπολη, που την αποτελούσαν άνθρωποι με γνώση στο εμπόριο και τις συναλλαγές και που τα έργα τους ενέπνεαν εμπιστοσύνη και σεβασμό, γιατί οι πράξεις τους ήταν προϊόν πείρας, κατάλληλης παιδείας και κοσμοπολιτισμού. Η πίστη και η τιμιότητα στις συναλλαγές τους, η ευγένεια και η αρχοντιά στις ανθρώπινες σχέσεις τους- που είναι σήμερα σπορ άγνωστα σ’ έναν ρηχό μικρόκοσμο- ήταν τότε κανόνας και αρχή τους. Αν στον κόσμο αυτόν της κουλτούρας προστεθούν και πολλοί Ευρωπαίοι- Φραγκολεβαντίνοι μεγαλουπάλληλοι των σιδηροδρόμων, που εγκαταστάθηκαν μόνιμα με τις οικογένειές τους και αποτέλεσαν μια δυναμική ευρωπαϊκή παροικία, αντιλαμβάνεται κανείς πως στην πόλη που γεννήθηκε, στο σταυροδρόμι των λαών, επιτελούνταν μια πρωτοποριακή οικονομική και κοινωνική κοσμογονία.
Ρενδικότες, ημίψηλα, φίλντισι και έβενος, μπαστούνια με χρυσοποίκιλτες και ασημοκέντητες λαβές, ήταν τα αξεσουάρ της καθημερινής τους χρήσης και άνθρωποι εκλεπτυσμένοι και στοχαστικοί αποτελούσαν την πλειάδα των κατοίκων της. Έλληνες οι περισσότεροι, μα και Ευρωπαίοι πολλοί, έδιναν αέρα κοσμοπολίτικο στην πόλη όταν ξεχύνονταν- κομψοί- για το σεργιάνι τους στο δρόμο τον φαρδύ (Λεωφόρος Δημοκρατίας, σήμερα) και ανασήκωναν με χάρη τα «πομπέ» και τα ακριβά καπελίνα τους για ν’ ανταλλάξουν μεταξύ τους αβρό χαιρετισμό.
Αλλά αυτές οι κοσμοπολίτικες ρομαντικές εικόνες χάθηκαν με τον καιρό, γιατί οι βαλκανικοί πόλεμοι, που ξέσπασαν στις αρχές του 20ου αι., σκόρπισαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα τους γηγενείς κατοίκους της πόλης και την ερήμωσαν. Με τη Μικρασιατική Καταστροφή που ακολούθησε και την ανατροπή των δημογραφικών δεδομένων που επήλθε στην ευρύτερη περιοχή, χάθηκαν και οι τελευταίοι μέσα στο πλήθος των νέων κατοίκων της και με τον καιρό ξεφύτρωσε μια πόλη «Βαβέλ»  η Αλεξανδρούπολη- που σε τίποτα δε θυμίζει σήμερα, το μικρό αλλά δυναμικό και κοσμοπολίτικο Δεδέαγατς της εποχής εκείνης.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Τερζής, Α.Δ. «Αλεξανδρούπολη: Ιστορικά Ανάλεκτα». Σελ.15-17

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - Σύντομος ιστορικός περίπατος στο λιμάνι της πόλης

Η Αλεξανδρούπολη είναι δημιούργημα του Χάρτη των Ανατολικών Σιδηροδρόμων, ο οποίος έθεσε στον όρμο του Δεδέαγατς, την απόληξη της σιδηροδρομικής γραμμής του Αιγαίου. Αινίτες, Μακρινοί και Μαρωνίτες που διείδαν την αλματώδη μελλοντική της εξέλιξη, έκαναν νέα πατρίδα τον έρημο τόπο και αποτέλεσαν τον πυρήνα των πρώτων οικιστών. Αναμφισβήτητη η σπουδαιότητα της θέσης της και ο μεγάλος ρόλος που έμελλε να παίξει στην ευρύτερη περιοχή.

[…]Στον αλίμενο και κακοθάλασσο τόπο με την κατασκευή του πρώτου μικρού λιμανιού που ακολούθησε, έμελλε πολύ σύντομα «να φουντάρουν αρόδο, πλήθος βαπόρια και μεγάλα ιστιοφόρα, μπάρκα, μπαρκομπέστια και μπρατσέρες, σκούνες και μπρίκια, κάθε πορτάδας σκαριά με σουλούπια που καμάρωναν για το γάρμπος τους και τις λαμπερές αρματωσιές τους, περιμένοντάς τη σειρά τους να φορτώσουν το σιτάρι κυρίως και τα άλλα δημητριακά».

Αυτός ο εμπορικός και ναυτικός οργασμός που παρατηρήθηκε τότε ανάγκασε την οθωμανική κυβέρνηση να μελετήσει σοβαρά πλέον την κατασκευή μεγάλου λιμανιού παρά τις επιφυλάξεις που διατηρούσε για τέτοιου είδους θαλάσσιες κατασκευές μια που ο τουρκικός στόλος δεν ήταν πλέον κυρίαρχος στη θάλασσα. Μεσολάβησαν, όμως, οι Βαλκανικοί πόλεμοι και η ιδέα ατόνησε και δεν υλοποιήθηκε. Έτσι, με μόνη υποδομή το μικρό της λιμανάκι η Αλεξανδρούπολη ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην μεγάλη εμπορική και ναυτιλιακή κίνηση του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου.
«Ήταν η εποχή που έφταναν στο σιδηροδρομικό σταθμό του λιμανιού πάνω από διακόσια βαγόνια σιτηρά τη μέρα, που τα ξεφόρτωναν στις μαούνες κι από εκεί στα καράβια, ένα μελισσολόι από εργάτες Τούρκους και Αρμένηδες τους πιότερους και λιγοστούς Έλληνες. Βούλιαξε ο τόπος από τις φωνές τους, τις μανούβρες των συρμών, τα παραγγέλματα των καιξήδων και το μέτρημα του σταριού χύμα με τα σνίκια».
Όμως η αλλαγή του χάρτη της περιοχής με τη δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας που ακολούθησε, έφεραν κάθετη ανατροπή της τάξης που επικρατούσε και τα μεγάλα λιμάνια του Πύργου και της Βάρνας έδωσαν χτύπημα θανατερό στο χωρίς υποδομή μικρολίμανο της Αλεξανδρούπολης και μείωσαν δραματικά τη διακίνηση των αγαθών που διακομιζόταν μέσω αυτού από τις περιοχές της απέραντης και πλούσιας θρακικής ενδοχώρας. Από τότε το μικρό λιμανάκι σίγησε για τα καλά και δεν ξαναβρήκε τους ρυθμούς του. Οι φωνές των αρκάδων χαμήλωσαν στην αποβάθρα του και το πολύβοο εργατικό μελισσολόι άλλαξε κυψέλη. Το έτος 1932 η «Θρακική στοά» επισημαίνει τον «αργό» του θάνατο.

[…]Το έτος 1934 άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του νέου μεγάλου λιμανιού που αγκάλιασε στον κόρφο του το πρώτο ιστορικό λιμανάκι. Στη συνέχεια, με τη φροντίδα και τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των προέδρων και λιμενικών επιτροπών που ακολούθησαν, έγιναν πολλά και σπουδαία έργα που άλλαξαν και βελτίωσαν την όψη του λιμανιού. Έλειπε, όμως, όπως φαίνεται, ο μεγαλόπνοος σχεδιασμός που θα έδινε τη θεαματική ώθηση.

[…]Το μέλλον, όμως, που σήμερα φαίνεται πολύ πιο κοντινό μπορεί και πρέπει να το διεκδικήσει δυναμικά η πόλη που γεννήθηκε στο σταυροδρόμι των λαών. Είναι επιταγή των καιρών και συμφέρον τοπικό και εθνικό, για την τόνωση της οικονομίας και τη θωράκιση της ακριτικής περιοχής της Θράκης. Η Αλεξανδρούπολη έχει τις φυσικές προϋποθέσεις που απαιτούνται και μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα που επιτάσσουν οι καιροί. Η προνομιακή της θέση ορίζει το σημείο που τέμνονται δύο νοητοί άξονες από τη δύση στην ανατολή και από το βορρά στο νότο και της δίνουν τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε σπουδαίο κομβικό σημείο, μέσα στο ευρύτερο μεσογειακό και ευρωπαϊκό δίκτυο των συγκοινωνιακών και αναπτυξιακών αρτηριών. Ας τολμήσουν, επιτέλους, οι αρμόδιοι και το κέρδος οπωσδήποτε θα είναι πολλαπλό.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Τερζής, Α.Δ. «Αλεξανδρούπολη: Ιστορικά Ανάλεκτα». Σελ. 39-42, 2004.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Παράδοσης - Παραλαβής τμήματος αποθήκης στον εμπορικό λιμένα Αλεξανδρούπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, η υπογραφή Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής τμήματος αποθήκης στον εμπορικό λιμένα Αλεξανδρούπολης, σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 111/14/07-11-2013 Απόφασης Δ.Σ. της Ο.Λ.Α. Α.Ε., μεταξύ του Πρόεδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κου Σταύρου Σταυράκογλου και του Διευθυντή Θεσσαλονίκης της εταιρείας ΚΟΣΚΟ Ναυτιλιακή – Πρακτορειακή ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (COSCO SHIPPING AGENCY GREECE S.A.) κου Γεώργιου Κορνιλάκη. Επισημοποιήθηκε με αυτό τον τρόπο και τυπικά το έντονο ενδιαφέρον που εκδήλωσε μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των λιμενικών μεταφορών για δραστηριοποίηση της στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και σφραγίστηκε η συνέχεια, σε μία σειρά συνεργασιών και δράσεων που στοχεύουν στην εξωστρέφεια του λιμένα, στην ανάδειξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων και στην προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος της ευρύτερης περιοχής. Η σημερινή συμφωνία, έρχεται να επιβεβαιώσει και να επικυρώσει την στρατηγικού χαρακτήρα προσαρμογή της γεωπολιτικής θέσης και του κυρίαρχου ρόλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στα δεδομένα της σύγχρονης λιμενικής οικονομίας. 


Γραφείο Προέδρου

Ο.Λ.Α. Α.Ε

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Γιορντάνια, από Έφη και Ζωή, Ορεστιάδα. 06/12/2013

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Τα παιδιά του ζεόλιθου»

Τα παιδιά του ζεόλιθου, Θράκη
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Τα παιδιά του ζεόλιθου». Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, Αλεξανδρούπολη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013.



Φωτογραφίες


Επίσκεψη του Ν. Λυγερού σε ζεολιθικά σκόρδα, Έβρος

Ζεολιθικά σκόρδα, Έβρος
Επίσκεψη του Νίκου Λυγερού σε ζεολιθικά σκόρδα. Ν. Βύσσα, Έβρου 05/12/2013.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή ''ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ'' Θράκη Νετ

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού για Ζεόλιθο και ΑΟΖ.
Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ" με τον δημοσιογράφο Δ. Πέτροβιτς. Θράκη Νετ, 6/12/2013.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: ''Ο Αγροτικός Ζεόλιθος''

Ο Αγροτικός Ζεόλιθος.
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Ο Αγροτικός Ζεόλιθος». Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Ορεστιάδας. Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:00.

Διάλεξη του Ν.Λυγερού με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στο αγρόκτημα»

«Ο Ζεόλιθος στο αγρόκτημα».
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στο αγρόκτημα». Πνευματικό Κέντρο Στέφανου Καραθεοδωρή, Ν. Βύσσα, Ορεστιάδας. Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:30.



Φωτογραφίες

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνικά προϊόντα - GS1 Barcodes - GEPIR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2013. O GS1 Association Greece, νόμιμος και μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση GS1 κωδικών barcodes, επιδιώκοντας να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό, προς αποφυγή τυχόν παραπλάνησής του σχετικά με την ελληνικότητα των προϊόντων που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 και 521, υπενθυμίζει τα ακόλουθα:

• Οι κωδικοί GS1 είναι διεθνείς και κατά κανόνα ανεξάρτητοι από τη χώρα προέλευσης, παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων.

• Τα τρία πρώτα νούμερα ενός GS1 κωδικού barcode προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο κωδικός, από τον αρμόδιο GS1 φορέα, για λογαριασμό της κάθε ενδιαφερόμενης επιχείρησης – συνήθως ιδιοκτήτη του εμπορικού σήματος – που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα που διακινεί, π.χ. για την Ελλάδα 520 και 521, για τη Γαλλία 300-379, κοκ. Αυτό δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη, ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα.

Για παράδειγμα, υπάρχουν προϊόντα που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 τα οποία κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Βουλγαρίας από ελληνική επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα, και προϊόντα με πρόθεμα 509 Μ. Βρετανίας, τα οποία κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση.

Για τους παραπάνω λόγους, οι καταναλωτές είναι προτιμότερο να ενημερώνονται σχετικά με την προέλευση/παραγωγή των προϊόντων που τους ενδιαφέρουν μέσω των αναγραφόμενων πληροφοριών που εμφανίζονται στην ετικέτα του εκάστοτε προϊόντος και προορίζονται για αυτό το σκοπό, π.χ. «Κατασκευάζεται στην Ελλάδα» ή «Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα».

Βασικό εργαλείο του GS1 σε παγκόσμιο επίπεδο για την πιστοποίηση της εγκυρότητας των GS1 κωδικών, είναι η μοναδική, διεθνής ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης GEPIR (Global Electronic Party Information Registry - http://gepir.gs1.org). Περιλαμβάνει όλους τους GS1 κωδικούς σε διεθνές επίπεδο και πάνω από δύο εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. Χρησιμοποιείται τόσο από τους τελικούς καταναλωτές, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με επιχειρήσεις τα προϊόντα των οποίων φέρουν GS1 κωδικούς barcode, όσο και από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία των εμπορικών συνεργατών τους. Κατά συνέπεια είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις εξαγωγές καθότι οι καταχωρημένες στο GEPIR επιχειρήσεις εξασφαλίζουν το εισιτήριο των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του GS1 Association Greece http://www.gs1greece.org/index.php/features/prefix όπου βρίσκονται αναρτημένα τα προθέματα των χωρών-μελών του GS1, ενώ σχετικά με πληροφορίες που αφορούν σε ποιά εταιρία ανήκει ένας κωδικός αλλά και το αντίστροφο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://gepir.gs1.org.

…………………………………………………………………..
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Σχετικά με τον GS1 Ο GS1 είναι ένα ουδέτερο, μη κερδοσκοπικό, διεθνές σωματείο που εδρεύει στις Βρυξέλλες και εκπροσωπείται σε 113 χώρες στον κόσμο. Ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή παγκόσμιων προτύπων και λύσεων, με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη διαφάνεια των εφοδιαστικών αλυσίδων σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο. Τα πρότυπα GS1 απευθύνονται σε περισσότερους από 20 βιομηχανικούς κλάδους και χρησιμοποιούνται από 2.000.000 και πλέον επιχειρήσεις στον κόσμο, που πραγματοποιούν πάνω από 6 δισεκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα. Στην Ελλάδα, νόμιμος και μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας του Διεθνούς Οργανισμού GS1 είναι το μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ GS1 και το διακριτικό τίτλο «GS1 ASSOCIATION GREECE». Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του GS1 Association Greece: www.gs1greece.org.


http://zeolado.gr/

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Ματιές Στην Ενημέρωση", Ράδιο Έβρος

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού, Ράδιο Έβρος
Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Ματιές Στην Ενημέρωση" με την Σούλα Καπετανίδου. Ράδιο Έβρος, 05/12/2013.

Ζεόλιθος Κίρκης

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού και Αθ. Λιπορδέζη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων R Channel. 04/12/2013

Δημοσιογραφική Διάσκεψη στο Μουσείο Καραθεοδωρή. Κομοτηνή 4/12/2013

Ν. Λυγερός: Ενημέρωση για τον Ζεόλιθο στην εταιρεία Εβροφάρμα

Νίκος Λυγερός - Ενημέρωση για τον Ζεόλιθο στην εταιρεία Εβροφάρμα.
Νίκος Λυγερός: Ενημέρωση για τον Ζεόλιθο στην εταιρεία Εβροφάρμα, Αλεξανδρούπολη 03/12/2013.







Μέρος Α



Μέρος B



Μέρος Γ



Μέρος Δ



Μέρος Ε

Ν. Λυγερός: Ενημέρωση για τον Ζεόλιθο στην εταιρεία ΖourasFarm

Νίκος Λυγερός - Ενημέρωση για τον Ζεόλιθο στην εταιρεία ΖourasFarm, Αλεξανδρούπολη.
Νίκος Λυγερός: Ενημέρωση για τον Ζεόλιθο στην εταιρεία ΖourasFarm, Αλεξανδρούπολη 03/12/2013.






Μέρος Α



Μέρος B



Μέρος Γ



Μέρος Δ



Μέρος Ε



Μέρος ΣΤ



Μέρος Ζ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: ''Ο Ζεόλιθος της Θράκης μας''

Νίκος Λυγερός - Ο Ζεόλιθος της Θράκης μας - Δημοτικό Αμφιθέατρο Φερρών
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος της Θράκης μας". Δημοτικό Αμφιθέατρο Φερρών. Φέρρες, 2 Δεκεμβρίου 2013.



Φωτογραφίες από τη διάλεξη

Ν. Λυγερός - Εδώ φύτρωσε ο Ζεόλιθος. Πολιτιστικό Κέντρο Μαίστρου

Νίκος Λυγερός: ''Εδώ φύτρωσε ο Ζεόλιθος'', Πολιτιστικό Κέντρο Μαίστρου, Αλεξανδρούπολη.
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Εδώ φύτρωσε ο Ζεόλιθος». Πολιτιστικό Κέντρο Μαίστρου. Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013.


Φωτογραφίες από τη διάλεξη

Ν. Λυγερός - Ενημέρωση στους γεωπόνους του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νίκος Λυγερός - Ενημέρωση στους γεωπόνους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Νίκος Λυγερός - Ενημέρωση στους γεωπόνους του Δήμου Αλεξανδρούπολης. 02/12/2013.



Φωτογραφίες

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Διάλεξη Ν.Λυγερού: «Τοποστρατηγική και Γεωστρατηγική της Θράκης». Αλεξανδρούπολη. 1/12/2013

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Τοποστρατηγική και Γεωστρατηγική της Θράκης». Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, 3ος όροφος, Αλεξανδρούπολη. Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013.



Μέρος Β.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Maximum 93,6fm, 02/12/2013

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Maximum 93,6fm, 02/12/2013
Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM, 2/12/2013.